Békét találok a lelkemben és így megnyílok a fény felé...
12. üveg TISZTA/KÉK Az új évezred békéje
Az üveg ajándékai: Olyan embert mutat, akinek letisztult a gondolkodása. A kreativitás fontos jellemzoje. A gondoskodás alapveto nála, érzéseit képes mások felé kimutatni. Belso békéjének alapja, hogy érzéseire hallgat. Lelkes ember, aki jól kommunikál.

Kihívások: Olyan embert mutat, akiben hiányzik a belso béke. Gyakran elégedetlen és hibáztatja a külvilágot. Talán nem enged utat a saját könnyeinek sem. Érezheti azt, hogy a dolgok megrekedtek, nem mozdulnak. Nehézségeket mutat a belso, „maszkulin” oldalunkkal, legyen szó férfirol vagy norol. A belso elégedetlenség fakadhat abból is, hogy nehezen kezeli a felé irányuló hatalmi, hatalmaskodási megnyilvánulásokat, a bürokráciát és a fennálló rendet. Az üveg kiválasztása utalhat az apával vagy más személy hatalmi pozíciójával kapcsolatos kihívásokra is.

Amiben az üveg segíthet: Elosegíti a béketeljes, barátságos kommunikációt. Pici baba, ha nyugos, sírós, akaratos, meg lehet vele nyugtatni. Ha a gyermeknek problémája van a beszéddel, az üveg használata segít. Serdülokorban a kék üveg használata ismét ajánlott. Erosíti a céltudatosságot, javítja a kifejezo képességet. Jótékonyan hat, ha a gyermeknek nagyobb önbizalomra van szüksége, hogy jobban képviselhesse önmagát. Fiúknál harmonizálja a féktelenséget, lányoknál, pedig segít az önértékelési gondok megszüntetésében. Megkönnyíti az átmenetet a kamaszkorba. Tisztítja az esetlegesen blokkolt kommunikációs csatornákat. Segít függoségeink feloldásában. Csendet teremt bennünk és körülöttünk, hogy meghalljuk a belso hangunkat. Segít megtalálni a bennünk lévo egyensúlyt. Erosít abban, hogy türelemmel fogadjuk a látszólag mozdulatlan élethelyzeteket.