Gyakorlom az elengedést, hogy teret nyissak az újnak...
13. üveg TISZTA/ZÖLD Az új évezred változása
Az üveg ajándékai: Olyan embert mutat, aki képes volt megteremteni a lehetoséget önmaga megtalálásához. Ez továbbviszi egy új kezdet felfedezéséhez a múlt elengedése által. Keresztútnál áll az életében, ahol új lehetoségek, irányok várnak rá. A helyzet lehetové teszi a dolgok harmonikus és kiegyensúlyozott áramoltatását. Megvan a képessége arra, hogy megteremtse azt, amit igazán, szívbol akar. Blokkok oldódhatnak. Ebben az üvegben rejtve van a kék és a sárga, ez segít kommunikálni a belso öröm és tudás minden formájával. Az ilyen ember világosan magyaráz, érthetoen kommunikál. Az élet minden területére nyitott. Érzelmi élete hangsúlyos.

Kihívások: Elfojtja az érzelmeit. Könnyen kibillen lelki egyensúlyából. Gyakran deviáns viselkedésével hívja fel magára a figyelmet. Érezheti azt, hogy szukek, túl szokványosak az élet által felkínált lehetoségek. A természet eroi megrémítik. Nehezen bocsát meg másoknak, itt is az érzelmek blokkolása, ami jelentkezik. Gyakran elodázza döntéseit vagy, másokra hárítja a felelosséget.

Amiben az üveg segítshet: teret ad a változáshoz és a felemelkedéshez. Gyermekeknél kettotol három éves korig a zöld szín a megfelelo, mert a kisgyermek ekkor fedezi fel maga körül a teret (mindenbe beleüti az orrát, mindent megfog, nyúlkál, vizsgál). Kezd beilleszkedni a körülötte levo világba. Keresi a helyét, kezdi megismerni önmagát. Az üveg használata érzékeny gyermekek megnyugtatásában is segítséget adhat, a gyermek megtanulja, hogy kezelje a korábban nehéznek bizonyult helyzeteket.
Segít kapcsolatba lépni a saját, belso irányunkkal. Használata tisztánlátást hoz, saját lehetoségeinket látjuk meg jobban általa. Segít megbocsátani saját magunknak, segít elengedni a múltat, erosíti a koncentrálás, fokuszálás képességét. Rendet teremt érzelmeinkben. Feloldja a múltbeli kapcsolatokból eredo fájdalmakat.