Elengedem a félelmeimet, hogy bölcsességem teret nyerjen...
14. üveg TISZTA/ARANY Az új évezred bölcsessége
Az üveg ajándékai: Olyan vidám személyiséget mutat, akinek lényébol árad az életöröm. Bölcs és képes hallgatni az ösztönös megérzéseire. Intuíciója tiszta, megérzései mélyek. Gondolkodása tiszta, világos. Érti és érzi a természet eroit. Tanul a múlt hibáiból és környezete számára jó példát mutat.

Kihívások: mély, irracionális félelmekkel küzdhet, gyakran maga sem érti, hogy mitol fél (pl: a sötétben, felnott kora ellenére). Olyan ember, aki bölcsességéhez, akkor tud hozzáférni, ha elengedte a múlt félelmeit. Lelki fejlodését frusztrációk, szorongások gátolhatják. Saját magát blokkolja.

Amiben az üveg segíthet: Segít hozzáférni saját. Belso bölcsességünkhöz és ezt a tudást közvetíteni másoknak. Hozzásegít a tudatos elme tisztításához, így lelkünk bölcsessége hozzáférhetové válik. Bölcsességet és tisztánlátást ad a belso, igazi én felismeréséhez. Megmutatja, hogy az önmagunkba vetett hit mély boldogsághoz vezet.
Gyermekeknek iskolás korban ez bölcsességet hozó arany a megfelelo szín. Ebben az idoszakban nagyobb bölcsességre és védelemre van szükségük, mert rengeteg új hatás éri oket. Látókörük kiszélesedik, kialakul saját kapcsolatrendszerük. Meg kell tanulni megbízni a saját értékítéletben. A szülo kénytelen fokozatosan hátrébb lépni, hiszen a gyermek egyre nagyobb önállóságra törekszik. Az arany szín kölcsönös használata segít megorizni a szülo-gyermek kapcsolatot. Irracionális félelmek leküzdésében is segít ez a palack. Segít visszatalálni ahhoz az önmagunkban rejtozo bátor, vidám valakihez, aki tisztában van saját erejével és képességeivel, ezért nem fél. Használhatjuk iskolakezdéskor vagy vizsgákból adódó szorongások kezelésére is.
Segítséget nyújthat az álmok megfejtéséhez, mert erosíti a kapcsolatot a tudatos és a tudatalatti részek között. Nagyon hatékony fóbiák és félelmek legyozésében.