Kék

Kék


Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a kéket?

  Vágyom a harmóniára, a békére, a nyugalomra az életemben és hajlandó vagyok ezért sokat tenni. Hiszek a kommunikáció erejében, jól és világosan kommunikálok. Az őszinteség számomra alapvető. Olyan módon tudom kimondani azt, ami van, hogy ezzel nem bántok meg másokat. Hitrendszerem befolyásolja a viselkedésemet. A hozott értékrendem szerint lehetek nagyon racionális, materiális gondolkodású vagy mélyen hívő, az isteni vezetést elfogadó ember. Mindkét esetben inkább az eszem vezérel, nem hagyom, hogy az érzelmeim eluralkodjanak rajtam. Gondolkodásom logikus. Jól érzem magam egyedül is. Pozitív életszemlélet jellemez. Másokhoz szelíden, elfogadással közeledek. Képes vagyok befogadni, és az elengedés képessége is sajátom. Tudom mit jelent az a mondat” Tudja mennyit mondjon az okos, és azt is, hogy mikor hallgasson a bölcs”.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a kéket?

  Fontos számomra, hogy megfeleljek mások elvárásainak, vagy éppen én vagyok maximalista. Ettől nyugtalanná és szorongóvá válhatok. Az édesapával vagy az apamodellel kapcsolatban lehetnek problémák. Lehetséges, hogy hatalmi helyzetekhez (pl.: főnök-beosztott) nem jól viszonyulok. Vagy az egyik vagy a másik helyzetben nem érzem jól magam – lehetséges, hogy visszaélek a hatalommal vagy éppen áldozatnak érzem magam. Nehézséget okoz, ha az érzéseimről kell beszélnem. A fecsegés és a hallgatás közötti helyes arány megtalálása kihívás számomra. Depressziós, befelé forduló időszakokra is utalhat az életemben.

Hogyan használjam a kék színt?

  Használd a kéket környezetedben a harmónia, a nyugalom megerősítésére. Amikor fontos, hogy jól kommunikálj, a kék kiegészítők segíthetnek. Korlátozza az éhségérzetet, étvágyat – ha ez a cél, javaslom a kék étkészletet. Nyugtató, harmonizáló, gyulladáscsökkentő hatású – ilyen helyzetekben a kék fény, egy kék kendő vagy kék ágynemű használata támogatja a megnyugvást, gyógyulást. A kék szín használata rugalmasabbá tesz mind fizikai, mind lelki értelemben. Zafír, akvamarin vagy szodalit kövek erősíthetik még belső békénket és a helyes kommunikációs út és arány megtalálását.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a karrier, emberi kapcsolatok (víz elem) területén tegyük. Ide lehet még a fekete színt is használni. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt az üveg (tükör is) használata. A kiválasztott minta pedig legjobb, ha a hullám. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a magas szekrények javasoltak.
Kerülendő: fekete és kék a földön, üveg vagy tükör a bejárati ajtóval szemben.

Kék történetek

Katalin kék története

Lapis lazuli...
  ...ma olvasta először ennek a kőnek a nevét.
Egy női magazin horoszkóp rovatában tűnt fel neki...
Izlelgette a nevet, ringatta magában...
Olyan, mint a hullámzó tenger...

Ezért állt most itt az ékszerboltban és gondolkozott. A finoman megmunkált láncon az ezüsttel keretezett és virággal díszített lapis lazuli kő hihetetlenül vonzotta.

Szerette volna megvenni, volt is nála elegendő pénz... csakhogy... 15 éve, amióta férjnél volt, nem adott ki ennyi pénzt a férjével való megbeszélés és a tőle kapott jóváhagyás nélkül. Megszokta, hogy kettejük közül a férfi irányít, ő pedig ellenkezés nélkül elfogadja ezt.
Természetes volt számára ez a viselkedés, hiszen ezt látta otthon a szüleinél is.

Mostanában mégis egyre többször olvas olyan cikket, kerül olyan beszélgetésekbe, helyzetekbe, amikben felmerül, talán mégis jobban kellene, hogy képviselje saját gondolatait, véleményét. Komunikálnia kellene mit érez, mit gondol.

Éppen tegnap fordult elő, hogy a férje hazajött és a munkájával kapcsolatban az ő véleményét kérte ki.
Meglepetésében azt sem tudta mit mondjon, a férfin pedig látszott, hogy ez rosszul esett neki. Most valamiért azt gondolta, hogy az előtte fekvő lánc segíteni fogja őt abban, hogy könnyebben, gördülékenyebben komunikáljon...

...valóban, a kék szín ajándéka, hogy a bennünk szóló halk hang erősebbé, valódivá váljon és környezetünk is meghallja valódi lényünket.

Katalin
Kék galéria

Névtelen1.jpg