Lila

Lila


Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a lilát?

  Igényem van a fejlődésre, a változásra. Fontos számomra mindkét pólus megélése és az, hogy ezeket harmóniába hozzam. Megérzéseim, intuícióim vezérelnek. Képes vagyok az önfeláldozásra. Az alázat képességem. Lehetséges, hogy aktuálisan változási, átalakulási folyamatban vagyok. Érzékeny vagyok saját magam érzéseire, hangulatának megváltozására. A hit szerepe alapvető az életemben. Gyakran valamilyen gyógyító vagy gyógyulást segítő hivatásom van. Az élethez szeretettel, felelősségteljesen állok. A mértékletesség erősségem, önmagammal békében, harmóniában vagyok.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a lilát?

  Aktuálisan gyászolok vagy valamilyen veszteség, szakítás után vagyok. A fájdalom jelentős szerepet játszik az életemben, ezért előfordulhat, hogy az az érzésem, inkább nem is lennék a földi életben vagy szeretnék láthatatlanná válni. Tartok a változástól, ellenállok. Konfliktusaim lehetnek a női vagy a férfi modellel. Fekete-fehérnek látom a világot, nehézséget okoz az arany középút megtalálása, elfogadása. Igyekszem realistán gondolkodni. Nem áll tőlem távol a fondorlatos gondolkodás sem. Ragaszkodom az ismert dolgokhoz, ellenállok a változásnak.

Hogyan használjam a lila színt?

  Használd a lila színt mindig, amikor azt érzed, hogy jó lenne. Támogatod a gyász megélését, a fájdalmon való átlépést, a gyógyulást. A lila egyfajta párkapcsolati harmonizáló hatással is bír – segít a bennünk lévő férfi-női energiákat harmonizálni, ami jótékony hatással van a kapcsolatra. A lila szín viselése méltóságot kölcsönöz. Csillapítja a fejfájást, a lázat. A lila színt mindig mértékkel használjuk. Használj ametisztet szellemi, spirituális fejlődésed támogatására.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a hír, hírnév (tűz elem) területén tegyük. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni, javasolt a műanyag, műszál, műbőr, latex, valódis bőr, bársony, plüss használata. A legjobb pedig a háromszög, vagy virágminta.

Lila történetek

Katalin lila története

Ugrás a sötétbe. Teljes változás. Tökéletes átalakulás. Hihetetlen lehetőség. Így kell ezt csinálni! - mondták az igaz barátok. Egyedül maradsz, magányos leszel. Így nem lehet változtatni. El fogsz bukni- mondták azok, akik féltek. Nem volt visszaút, csak előrefelé lehetett menekülni.

Egy évvel ezelőtt még rendezett élete volt. Boldog kapcsolatban élt az imádott férfival, bejárt dolgozni egy unalmas munkahelyre, otthon pedig igazi, alkalmazkodó háziasszonyként tevékenykedett. Minden a nőgyógyászati vizsgálattal kezdődött. Gyermeket szeretett volna, ezért ment el a vizsgálatra. Párja szokás szerint nem kísérte el, de ez akkor még nem volt feltűnő. Az orvos vizsgálat közben sokat hümmögött, majd adott néhány beutalót. Kérdéseire kitérő választ kapott. A vizsgálatokat gyorsan elvégezték. A diagnózis: rák. Az orvos bíztatta: gyógyítható, rutinműtét. Csak éppen soha többet nem fogja érezni azokat a bizonyos havi nehéz napokat. A gyerek iránti vágyat is el kell nyomni.

Nem lehet! Hiszen olyan fiatal vagyok még - üvöltötte benne valaki. Elkezdett utána olvasni. Továbbra sem értette. Nyugodt, rendezett élete volt. A rák azokat szokta megtámadni, akik szorongnak, stresszelnek. Miért pont őt? Aztán lassan megértette: Születésnapja volt. A párja meghívta vacsorázni. Biztosan érezte, hogy most fogja megkérni a kezét. Vacsora után a férfi egy bársony zacskót nyújtott át. Lila zacskó, benne egy ametiszt karkötő. Búcsú ajándék - mondta a férfi. Találkozott valakivel és vele szeretne élni. Köszöni az együtt töltött időt, korábban nem mert szólni. Mikor a férfi elhallgatott sokáig csend telepedett közéjük.

Bódultan vette fel a karkötőt. Egy hete vette észre annak a kis ékszerboltnak a kirakatában. Mesélte is a párjának. Az soha korábban nem volt ilyen figyelmes. A valaki, ott belül, megint üvölteni kezdett: miért pont most? Miért pont velem? Jaj én szegény szerencsétlen!!!. Nem emlékezett rá hogyan jutott haza. A lakás üres volt, a férfi, va
Lila galéria