Narancs

Narancs


Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a narancsot?

  Boldog, kiegyensúlyozott, szeretetteljes ember vagyok. Jókedvemet képes vagyok nemcsak megosztani másokkal, de át is tudom ragasztani rájuk. Önzetlen módon tudok együttműködni. A Te szempontjaid is lényegesek számomra. Toleráns vagyok. Társas kapcsolatokban szeretek létezni, fontosak számomra a barátok, az együttlétek élménye. Spontaneitás jellemez. Inspirált módon kezdek új dolgokba, hagyom, hogy a megérzéseim, intuícióim vezessenek. Cselekedeteimért felelősséget vállalok. Az erotika fontos szerepet játszik az életemben. Amibe belekezdek, abban kitartok, befejezem. Kreativitásom, lelkesedésem vonzóvá tesz más emberek szemében is. Szeretem a napfényt, a meleget, a nyarat. Humoromért szeretnek.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a narancsot?

  Félek egyedül maradni, talán függőségi helyzet jellemzi kapcsolataimat. Önbizalmam nagymértékben függ attól, hogy mások mit gondolnak rólam. Ez jó közérzetemet is befolyásolhatja. Előfordulhat, hogy érzéseim olyan mértékben eluralkodnak rajtam, hogy hisztérikussá válok. Pesszimizmus és lustaság is jellemezhet. Irracionális félelmeim lehetnek. Az életemben előfordulhattak mélyen sokkoló, intenzív élmények, melyek feldolgozási folyamata hosszan eltart.

Hogyan használjam a narancs színt?

  Lakásban, környezetben erősíti a jókedvet, jó hangulatot, dinamizál, feltölt. Étvágytalanság esetén a narancsszín is segít, megadja az étkezés örömét. Ha kapcsolatodba több erotikát, szenvedélyt szeretnél csempészni, szintén a narancsot használd. A narancsszín segíthet kapcsolataid harmonizálásában, egyrészt erősít abban, hogy megnyílj mások felé, a másik oldalról visszafogja ragaszkodásodat, függőségedet. Karneolból, topázból vagy citrinből készült ékszerek használata szintén a fentieket segíti elő.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt az önművelés, tudás (föld elem) területén tegyük. Ide lehet még a terrakotta színt is használni. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt a kő, tégla, porcelán, kerámia, márvány, kristály, gipszkarton használata. A legjobb kiválasztott minta pedig a függőleges csíkozás. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a lapos szekrények javasoltak.

Narancs történetek

Katalin narancs története

A karneol szívet babrálta a kulcson. Néhány napja együtt nézegették abban a kis gyöngyös boltban a téren. Tegnap a születésnapjára megkapta. A kulccsal együtt. Kulcs a szívemhez mondta Ő. Valójában a bérelt lakás kulcsa volt. Hónapok óta tartott a románc a szüleivel együtt élő lány és a nős férfi között. Lopott órákra, estékre találkoztak. Csodálatos, örömteli perceket töltöttek együtt.
Amikor tudta, hogy találkoznak, lázas izgalomban telt a nap. Általában munkaidőben találtak időpontot. Sietve végezte a munkáját, hogy időben le tudjon lépni. Alig várta, hogy megszólaljon a telefon, hogy jelezze, összejön a légyott. Lélekszakadva rohant a lakáshoz. Ha előbb ért oda, remegve várta a férfit, ha késett a karjaiba esett. Kávét főzött neki. Ez amolyan rituálé volt kettejük között. A férfi megitta a kávét és elszívott egy cigarettát, addig váltottak egypár szót.
Vagy egyszerűen csak nézték egymást, élvezték a másik jelenlétét. Aztán összeforrtak. Annyi időre, amennyi volt. Mindig a férfi irányított. Biztos időérzékkel, határozottan. Neki volt kevesebb ideje. Nagyritkán jobban ráért. Olyankor feküdtek egymás mellett, beszélgettek. Mélyen értették egymást. A lány harmóniát és meleget árasztott a férfinak erre volt szüksége. Erre, meg a találkozók izgalmára. A lányt a titkozattoság, az elérhetetlenség izgatta.
Most a férfi azt szerette volna, hogy költözzön oda a lakásba, legyen többször elérhető. Ígérni továbbra sem ígért semmit. Az odaköltözéssel csak növekedne a függőség. És csökkenne az esély egy valódi kapcsolatra... „De hiszen vágytam erre!” győzködte magát. Vagy mégsem?

...a narancssárga szín dilemmája ez az: együttlétek öröme, a függőség, a kapcsolódni vágyás vagy a kapcsolat minősége, az önértékelés-e a fontosabb...

Katalin
Narancs galéria