Sárga

Sárga


Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a sárgát?

  Magabiztos, határozott ember vagyok. Uralkodásra, vezetésre teremtettem. Jókedvem, optimizmusom másokra is átragad. Fontosnak tartom a tanulást az életben, akár az iskolapadba is szívesen beülök. Képességeimet folyamatosan fejlesztem, és szívesen osztom meg másokkal is a megszerzett információt. Ha tehetem, tanítok, nevelek. Jól látom saját magamat és másokat is. Tudatosan élek. Érzékenységem, empátiám jó hallgatóvá, jó társsá tesz. Felelősséget érzek és vállalok tetteimért, gondolataimért.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a sárgát?

  Bizonytalan ember vagyok, vagy az adott élethelyzetben érzem bizonytalannak magam. Mivel az önbizalom nem az erősségem, mások is könnyen összezavarnak. Gyanakszom, lehet, hogy féltékenység is gyötör. Nem szeretem, ha nem az én akaratom érvényesül. Hatalmi helyzetekkel gyakran küzdök. Racionális félelmeim gátolhatnak az előrelépésben. Rosszul tűröm, ha kritizálnak, bár én is hajlamos vagyok másokkal szemben kritikát megfogalmazni.

Hogyan használjam a sárga színt?

  Használd a sárgát önbizalmad erősítésére. Ha minden reggel megiszol egy pohár narancslét és közben arra gondolsz, hogy „magabiztosabb, határozottabb vagyok”, egy hónap alatt csodát érhetsz el. A környezetben a visszafogottan alkalmazott sárga a mindennapi hangulatot javítja, erősíti a jókedvet. Tanuláskor, vizsgára való felkészüléshez használj sárga papírt. Ha önbizalmat akarsz sugározni, használj sárga kiegészítőket. Vegyél napfüdőt, ez nem csak melegséggel tölt el, de tisztít, gyógyít és aktivál is. A citrin és borostyán féldrágakövek használata bátrabbá tesz, segíti az érvényesülést.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt az önművelés, tudás (föld elem) területén tegyük. Ide lehet még a terrakotta színt is használni. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt a kő, tégla, porcelán, kerámia, márvány, kristály, gipszkarton használata. A legjobb kiválasztott minta pedig a függőleges csíkozás. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a lapos szekrények javasoltak.

Sárga történetek


Sárga galéria