Vörös

Vörös


Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a vöröset?

  Szenvedélyes, energikus ember vagyok. Hagyom, hogy az ösztöneim, érzéseim vezessenek. Tettrekészség jellemez. Az anyagi dolgokhoz pozitívan állok, jó anyagi helyzetben vagyok. Praktikus, két lábbal a földön járó emberként képes vagyok másokat is vezetni, mert lelkesedésem magával ragad mindenkit. Bármikor újra talpra állok, ehhez megvan az energiám és a túlélő ösztönöm. Akaraterőm segít abban, hogy megteremtsek az életemben mindent, amit szeretnék. Dinamikusan, koncentráltan haladok a céljaim megvalósítása felé, ha ebben áldozat szükséges, azt is képes vagyok meghozni. Az önfeláldozás sem áll távol tőlem. Életelemem a szerelem, a lángolás.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a vöröset?

  Elutasítom az érzelmileg megindító helyzeteket, kerülöm az izgalmakat. Hajlamos vagyok megengedni, hogy a dühöm és haragom eluralkodjon rajtam és befolyásolja a cselekedeteimet. Ezzel valójában a fájdalmamat palástolom. Ennek lehet a következménye cselekvésképtelenség az adott helyzetben vagy olyan érzés, hogy elszigetelten létezem a világban. Talán az édesanyámmal való kapcsolatomban adódnak félreértések vagy hiányérzet jelentkezik. Lehetséges, hogy szeretetem birtokló, nehezen adom meg a másiknak a szabadságot. Túlságosan ragaszkodom személyekhez, tárgyakhoz, viselkedésmintákhoz. Gyakran vagyok kimerült, fáradt.

Hogyan használjam a vörös színt?

  Használd a vöröset, ha ki vagy merülve, fáradt vagy vagy úgy érzed egy helyben toporogsz. Hideg lábra jó a vörös zokni. Fokozhatod szenvedélyed megélését, érzelmeid átélését vörös színű tárgyakkal magad körül. Olyan helyzetekben, amikor például az étvágytalanság az életet fenyegeti, vörös ételek, vörös étkészlet használata javasolt. Ha új dolog indul az életedben, azt is a vörös szín használatával támogathatod. Ha sokszor, gyakran hordok vöröset utalhat némi exhibicionizmusra. Ha ez csak átmeneti, az inkább energiahiányos állapotot jelez, ilyenkor figyelj magadra jobban, iktass be kényeztető, feltöltő perceket. A vörös ruha, kiegészítők tudatos használata növeli a magabiztosságot. Vérszegénység esetén hematit ékszer viselését javaslom. Vörös drágakövek még: rubin, achát, jáspis.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a hír, hírnév (tűz elem) területén tegyük. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni, javasolt a műanyag, műszál, műbőr, latex, valódis bőr, bársony, plüss használata. A legjobb pedig a háromszög, vagy virágminta.

Vörös történetek

Katalin vörös története

A vörös gyöngyöt nézte és elrévedt a tekintete. Tűz lobogott a kandallóban, vörösbor csillogott a pohárban. Az a különleges éjszaka jutott eszébe, az erő, ami párjából áradt, a szenvedély, ami szinte összeragasztotta, egymásba forrasztotta őket.
Órákon keresztül nem létezett számukra semmi más, egymáson kívül. Aztán egy másik gyöngyre nézett, ez is vöröses árnyalatú, de egész mást tükrözött: veszekedést, dühöt, kiabálást, tehetetlenséget látott. Sírás fojtogatta, de nézte tovább a gyöngyöket. És mintha mozizna jöttek egymás után a képek.
A kezdeti fellángolás, a szerelem, ami megváltoztatta, összecsiszolta őket. És aztán a nézeteltérések, konfliktusok, a negyedik gyöngyben harang lángolt. "Milyen furcsa ez a gyöngysor. Életem filmje pereg rajta..." Az ötödik gyöngyben saját magát látta. Egyedül, mindenből kirekesztve.
Tudta, hogy ezt az érzést csak magának köszönhette. Mennyien próbáltak segíteni neki, azokban a nehéz pillanatokban, a baleset után. Ketten ültek az autóban, de csak egyedül élte túl. Végignézett magán: fekete ruha, elhanyagolt külső, kisírt szemek, az élet elutasítása. Hirtelen melegséget érzett maga mellett.
Olyan volt, mintha mellette állna az, aki olyan régen itt hagyta. A férje. Bátorítóan, szeretettel nézett rá. Szinte betolta a boltba, hogy vegye meg a gyöngysort. Amíg a nyakába akasztotta folyamatosan érezte a jelenlétét. Hirtelen erő és elszántság áradt szét a testében és azt érezte, képes újabb lépéseket tenni és elkezdeni egy új életet.
Kilépett a boltból, a tér ragyogó napfényben fürdött. Hónapok óta nem vette észre, hogy süt a nap. Az égre nézett és azt suttogta: köszönöm, hogy vagy. A fájdalom és a szomorúság helyére szeretet tért vissza. Ismét belenézett a kirakatba és megértette, hogy a változtatásnak ezt a lehetőségét mutatta meg a gyöngysor több árnyalatú vörös színe.

Katalin
Vörös galéria

A felhasználó Vörös képe...