Zöld

Zöld


Mit árul el rólam, ha (nagyon) szeretem a zöldet?

  Fontos számomra a harmónia, a kiegyensúlyozottság. Talán vágyom rá, hogy legyen egy fám, amihez/odamehetek, megölelhetem, és ettől feltöltődöm. Természetesen ez a „fa” lehetséges, hogy egy barát, rokon vagy társ… Odafigyelek másokra, könnyű számomra meglátni, megérteni és elfogadni mások nézőpontját. Képes vagyok arra, hogy ne csak saját magam szemszögéből (egóból) gondolkodjak, hanem meglássam egy helyzetben a közös érdeket is.
  Vonzódom a természethez, a zöld szín látványa pihentet, elsimítja bennem az esetleges feszültségeket. Gyakran megyek a szabadba kirándulni. Értem és érzem, hogy az ember és a természet összhangja milyen sokat adhat. Ilyenkor szabadság és tér igényemet is megélem.
  Jellemző rám, hogy a megfelelő helyen vagyok a megfelelő időben. Észreveszem a jeleket, meglátom az úgynevezett véletleneket, amelyeken a keresztül az élet üzen számomra. Jól és gyorsan döntök. Tudom, hogy mit jelentenek a sors és karma fogalmak.
  Igazságérzetem fejlett, és ezt jól képviselem mind kifelé, mind saját magammal szemben – fejlett belső értékrendszerem van. Olyan eszmékért tudok lelkesedni, amelyek igaz ügyeket képviselnek.
Optimista ember vagyok, aki számára a remény szintén pozitív „tünet”.
Érzelmeimet ismerem, hallgatok a szívem szavára.

Mit árul el rólam ha (nagyon) nem szeretem a zöldet?

  Érezhetem úgy, hogy, valamilyen körülményeim megfojtanak, nincs elég helyem, időm általában az életemben. Bizonytalanság jellemez, döntéseimet az befolyásolja, hogy másoknak szeretnék megfelelni.
Mivel saját magamban bizonytalan vagyok, esetleg sikertelennek érzem magam, gyakran érzek féltékenységet irigységet.
Előfordulhat, hogy bár fizikailag ott vagyok egy helyen, lelkileg nem tudok ott lenni, emiatt szétszórtnak, figyelmetlennek tűnök.
  Nem tudom kifejezni a haragomat, dühömet, elnyomom ezeket. Kerülöm a konfliktusokat még azon az áron is, hogy el kell fojtanom, amit érzek.
  Gyötörhet megmagyarázhatatlan félelem attól, hogy elveszítek valakit.

Hogyan használjam a zöld színt?

  Minél többet tartózkodj a szabadban, nézd a zöld felületeket, kirándulj, ültess növényt, ölelj meg egy fát.
  Egyél zöld ételeket döntési képességed erősítéséhez (pl.: uborka, cukkini, alma stb).
  Használj zöld kiegészítőket akár öltözködésedben, akár környezetben. Ezzel tér iránti igényednek felelsz meg, erősíted a benned zajló érzelmi változási folyamatokat.

Feng Shui

  Ha a lakásban szeretnék ezzel a színnel dekorálni, azt a gazdagság, siker és család, egészség (fa elem) területén tegyük. Amennyiben a területhez tartozó anyagokra szeretnénk odafigyelni javasolt a fa, parafa, bambusz, pozdorja, papír, használata. A kiválasztott minta pedig legjobb, ha a függőleges csíkozás (fa törzse), levélminta. Ami a berendezés tárgyakat illeti, inkább a magas szekrények javasoltak.

Zöld történetek

Katalin zöld története

Nézte a malachit függőt. Elbűvölte a kétféle zöld árnyalat keveredése. Próbálta követni a világoszöld vonalakat, amint a sötétzöld alapon kanyarogtak. Olyan, mint egy térkép, gondolta. Térkép, amin a hegyek, völgyek, dombok szintvonalakkal vannak jelölve.
„Mennyire szükségem lenne egy ilyen térképre. Olyan bizonytalan vagyok mostanában. Vergődöm. Nem tudom, hogyan döntsek. Hol az egyiket szeretném, hol a másikat. Bárcsak valaki elém rakna egy térképet... De talán akkor sem tudnám eldönteni, melyik úton induljak el. Közben pedig érzem, hogy ketyeg az órám, fogy az időm, és nem teszek semmit. Döntenem kéne...” Eddig jutott a gondolkodásban.
Nem először és nem utoljára, aznap és az azt megelőző napokban már annyiadszor. „Szeretném ezt a függőt. Gyermekkoromban olvastam egy mesét, ahol a királynő malachittal bélelt szobában lakott. Olyan hidegnek éreztem mindig ezt a leírást. Most mégis erre a hűvösségre vágyom, hogy megnyugodjanak bennem az indulatok. Hogy higgadtan lássam a helyzetet. Azt hiszem, hogy megveszem ezt a függőt.”
Belépett a boltba, majd tíz perccel később nyakában a medállal jött kifelé. Hihetetlen magabiztosságot érzett. A hetek óta halogatott döntést pillanatok alatt meghozta. Nem is értette magát, hogy miben bizonytalankodott eddig. Világosan érezte, hogy a szíve által diktált út a helyes. „Megtartom a gyermeket.” Döntötte el. Megszólalt a telefonja. A férje volt. „Jó hírem van...” Hallgatta és valami melegség öntötte el.
Harmóniát és biztonságot érzett. Magában és maga körül. Mint, aki a megfelelő helyen van, a megfelelő időben. Meglátja a lehetőségeket és él velük. Magabiztos és tudja, a saját útját járja.

Ez a zöld szín igazi ajándéka.

Katalin
Zöld galéria